A „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében ismét meghirdette a Fejér Termék pályázatot a Fejér Váregyei Önkormányzat. A megyében előállított minőségi kézműves termékek és élelmiszerek készítői 2023. február 28-ig pályázhatnak az elismerő cím elnyerésére.
A Fejér Termék minősítés célja, hogy felhívják a figyelmet a megyében készített minőségi élelmiszerekre és kézműves termékekre, azok fogyasztására, használatára. A pályázatot csak a termékek előállítói nyújthatják be.
2011-ben indítottuk Fejér Termék Programunkat a „Hagyomány- Érték – Minőség” jegyében, amely mind a mai napig magában foglalja programunk célkitűzését- mutatta be az idáig vezető utat Dr. Molnár Krisztián. Az akkor megfogalmazott cél a helyi, minőségi termékek piacra jutása, a kis- és középvállalkozások és a helyi termelők támogatása és egy olyan kereslet-kínálat elősegítése volt, amely a megyében megvalósítható a három alapelv követelményei alapján. Szerencsére Fejér megye sok ilyen termékkel büszkélkedhet. A Fejér Termék Programunk alapja első körben ezeknek a termékeknek a felkutatása, összegyűjtése, majd a piacra juttatásuk elősegítése volt. Ezt több formában segítettük, többek között a megye rendezvényein, Megyenapokon Megyekorzók szervezésével. Továbbá a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program helyi gazdaságfejlesztési forrásai jelentős összegeket biztosítottak a minőséget kínáló, megyei termelői piacok létrehozására. 2020-ban hivatalosan is elindítottuk a Fejér Termék Elismerés programunkat, amelyhez létrehoztuk a Fejér Termék Bizottságot.
A pályázati felhívás adatlapja és a pályázó termékek áruosztályának köre megtalálgató a Fejér Megyei Önkormányzat honlapján, valamint a www.fejerpaktum.hu oldalon. A pályázat benyújtási határideje 2023. február 28. További információ kérhető a [email protected] e-mail címen vagy a 22/313–144-es telefonszámon.
Szerző: Molnár Tamás
Forrás: fejer.hu
Fotó: Molnár Tamás