Holnap nyitja kapuit a BorÉRT Konferencia

majort
2023. 01. 25., sze – 08:43

A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével 2023. január 26-án, csütörtökön ötödik alkalommal rendezi meg Magyarország borturisztikai és a közvetlen értékesítés erősítésével foglalkozó tematikus napját.


A szakmai esemény célja, hogy a jövő és elsősorban a 2023-as év adta kihívásokra a hazai borágazat szereplői is megfelelően fel tudjanak készülni. 


Az esemény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.


A borturizmusban komoly fejlődési és fejlesztési potenciál rejlik. A bor kiválóan társítható a gasztronómiához, jól kiegészít más turisztikai attrakciót, élményt nyújt a résztvevők számára. Jelentős vonzereje mellett komoly szerepe van a közvetlen értékesítésben.


Mi a siker útja a pincétől a fogyasztó poharáig? Magyar és külföldi szakemberek egybehangzó véleménye, hogy a fogyasztók nem bort, hanem élményt keresnek. Ezért látnak egyre többen kiemelkedő lehetőségeket a borturizmusban. Az együttlét, a borélmények, a gasztronómia egyre szorosabban kapcsolódnak össze a bortermelők és a fogyasztók fejében.


A BorÉrt Egyesület már több éve foglalkozik olyan programokkal, amelyek a bor és az élmény eredményes összekapcsolását segítik elő. Az éves programsorozat nyitó állomása a borturizmussal foglalkozó esemény, ahol a szakmai érdeklődők mellett a borkedvelők is élményekkel, új ismeretekkel és kapcsolatokkal térhetnek haza.


A konferencia témái között szerepel többek között a borturizmus jövője hazánkban, az új trendek és fogyasztói preferenciák bemutatása, továbbá a gasztronómia szerepe a turizmusban.


A résztvevők olyan szaktekintélyek előadásait hallhatják majd, mint Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, Herczeg Ágnes borszakértő, valamint Dr. Bujdosó Zoltán, a MATE Károly Róbert kampuszának főigazgatója. 


Kiemelt cél a fiatalok megszólítása, ezért a tematikus nap szervezői a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve a korábbi évekhez képest még szélesebb körben és kedvezményt kínálva szólítják meg a diákokat.


A konferenciát követő „BorTúrán” megismerhetik az érdeklődők a 2023-as év első borait. A kóstolás során ismét lehetőség nyílik új pincészetek, borok, évjáratok megismerésére, kötetlen beszélgetésre, a kapcsolatok építésére.


A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.


A részvétel előzetes jegyvásárláshoz kötött. További információk és részletes programtervezet elérhető a szervező weboldalán.


Forrás: BorÉrt
Fotó: BorÉrt