Idén először rendezik meg a Balaton-felvidéki Kolbászsütő Fesztivált

majort
2022. 10. 31., h – 12:34

2022. november 5-én rendezik meg Alsóörsön a Balaton-felvidéki Kolbászsütő Fesztivált. 11-től 19 óráig fergeteges őszi mulatsággal várnak mindenkit az AMFI-ban. Kolbásztöltés, sütés, forralt bor, pálinka és rengeteg jó kedv. 


Öt település kooperációjának köszönhetőn először kerül megrendezésre a Fesztivál Alsóörsön az Amfiteátrumban. Egy igazi őszi rendezvény, ahol hazánk egyik legtradicionálisabb ételét akár saját magunk is elkészíthetjük titkos, jól bevált receptünk alapján és versenybe szállhatunk a többi csapattal a legjobb kolbászért járó kitüntetésért.


A jó hangulat garantált, ahol a kolbásztöltésen túl forralt bor, pálinka és megannyi színes program is gondoskodik a felhőtlen időtöltésről. Amíg az ételek készülnek, a vidám percekről Fásy Ádám és a Zeneexpressz gondoskodik majd, de természetesen olyan népszerű előadók is megfordulnak a színpadon, mint Varga Viktor vagy Nótár Mary


A rendezvényt színesíti a sok kézműves termék mellyel a helyi őstermelők vonulnak fel.


A gyermekek önfeledt szórakoztatásáért egész nap népi fajátékok, arcfestés, játszótér és trambulin lesz a felelős. Továbbá a program teljes időtartama alatt Planetáriumi kedvezményes vetítéseken vehetnek részt a látogatók kedvezményes áron, melynek díja 1000 forint.  


A versenyre történő jelentkezés határideje: 2022.október 17. A nevezési díj az elkészítéshez szükséges alapanyagokat tartalmazza, de a fűszereket, töltőt és egyéb eszközöket a versenyzőknek maguknak kell biztosítani. Kolbásztöltőt és edényeket a szervezők csak korlátozott számban tudnak biztosítani. 


Forrás: szállás.hu, csodalatosbalaton.hu
Fotó: csodalatosbalaton.hu