Anikó Textil Stúdió - Legyél egyedi

majort
2022. 07. 27., sze – 14:30

Mátó Zoltánné Anikó Újkígyóson él és egyedi stílusú táskáival kápráztatja el a Békés megyei közönséget, Anikó Textil Stúdió néven textil termékek készítésével foglalkozik.


Pár éve egy sorsdöntő lépésre kellett elszánnia magát, a jövőjét kutató gondolataiban beugrott egy ötlet, visszanyúlt a fiatal éveiben tanultakhoz, hiszen varrni mindig is szeretett. Megálmodta egy saját vállalkozás tervét, majd a kezdeti bizonytalanság után belevágott és létrehozta az Anikó Textil Stúdiót. 


Úgy gondolta, hogy a fiatal korában szerzett tudása és a növekvő igény az egyedi textil termékek iránt olyan párosítás lehet, amelyből boldogulni fog. Ezen túlmenően pedig az új ötletek formába öntése, a benne lakozó alkotási vágy révén azzal foglalkozhat, amit szeret, és örömmel tölti el.  Kezdetben csak táskákat és táska szetteket készített, de ahogy telt az idő és egyre több kérést kapott a vásárlóitól, hogy készítsen már nekik más termékeket is, például baba terméket.  Mindig arra törekedett, hogy csak és kizárólag minőségi munkát adjon ki a kezei közül, az ügyfelei teljes mértékben elégedettek legyenek a termékeivel. Ez a szemlélet meghozta az eredményét, más termékeket is inkább vele varrattak meg a vásárlói, hogy az biztos jó minőségű legyen. Szívesen próbálta ki magát az új kérések elkészítésében és azok jól is vizsgáztak a vásárlóinál, a kérések pedig csak szaporodtak és szaporodtak. 


A sok műanyag táska és nylon szatyor világában a vásárlók igénye egyre inkább a tartósság felé tolódott el. Mára nem csak a minőség és a külső a szempont, hanem figyelni kezdtek a környezetünkre is az emberek, szem előtt tartva a fenntarthatóságot, hogy a pillanatnyi hasznosság helyett, a tartósságon legyen a hangsúly. Ez a folyamat nem csak a környezetvédőknek adott lendületet, de olyan vállalkozóknak is, mint az Mátó Zoltánné Anikó.


Az évek alatt így alakult ki a meglévő árukészlete, ami mára már nem csak táskákból áll, a fenntarthatóság jegyében készít kenyeres-, péksüteményes-, zöldséges-, gyümölcsös újra használható táskákat, továbbá neszesszert, pénztárcát, sminklemosót, újraszalvétát, babatermékeket stb.


Termékeit saját weboldalán keresztül is értékesíti, az https://anikotextilstudio.hu/ honlapon.


Az évek alatt rengeteg megerősítést kapott, mégis a mai napig a legnagyobb öröm számára mikor a vásárlóitól dicsérő szavakat hall.

Szerző: Brlázs Róbert
Fotó: Anikó Textil Stúdió