Megnyílt a Ráckevei Halmúzeum

majort
2022. 07. 20., sze – 13:28

Július 8-án megnyitotta kapuit a Ráckevei Halmúzeum. A Ráckevei Halmúzeumot a Magyar Halászati Kultúráért Alapítvány hozta létre pályázati forrásból. A kulturális intézmény egész évben minden pénteken és szombaton várja a látogatókat. 


170 négyzetméteres kiállítótérben a horgászat, a halászat és a halak iránt érdeklődők kedvükre való kiállítást tekinthetnek meg.


A Ráckevei Halmúzeum egész évben minden szombaton és vasárnap tart nyitva 9-től 17 óráig. A belépőjegy felnőtteknek 800, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 400 forint.


Az új kulturális intézmény és turisztikai szolgáltatóhely a Kossuth utca–Sas köz–Eötvös utca sarkán található, az Ács Károly Művelődési Központ mellett, főbejárata az Eötvös utcai parkoló felől közelíthető meg.


Az Új Duna-ági Híradó tavalyi tudósításából kiderül, hogy a Magyar Halászati Kultúráért Alapítvány pályázaton elnyert forrásból, 14,8 milliós forintból hozta létre a Ráckevei Halmúzeumot egy önkormányzati tulajdonú reneszánsz műemléképületben, amelyet az elnyert forrásból újítottak fel.


A múzeum honlapján kategóriákra bontva lehet keresni a kiállított tárgyak között.


A Ráckevei Halmúzeum első hivatalos eseményét már meg is rendezték: az Országos Erdészeti Egyesület 152. Vándorgyűlésének résztvevői látogatást tettek az intézményben július 1-jén.

Forrás: Pecaverzum
Fotó: halmuzeum.hu