Az egészséges csokoládé tündéri története

majort
2022. 06. 29., sze – 08:47

Tornóczky-Pásti Krisztina 2019-ban kezdett el Tolna városában kézműves csokoládéval foglalkozni, mikor kiderült, hogy inzulinrezisztens. Ekkor kezdte foglalkoztatni az egészséges csokoládé elkészítésének gondolata. Az idő bebizonyította, hogy kitartó munkával, alázattal sikerülhet olyan terméket előállítani, amely talán csak a tündérmesékben létezett.


Krisztina 12 éve cukormentes életet él. Ez idő alatt rengeteg cukorbetegnek szánt édességet kóstolt meg, de nem talált számára megfelelőt, így motiválva eldöntötte, hogy megteremti magának a „Csokoládéországot” és a Tündércsokit. Az otthoni próbálkozások után elvégezte a Csokoládé Akadémia több képzését, majd csokoládé termékgyártó végzettséget szerzett. 


A tündércsoki azoknak szól, akik hasonló cipőben járnak, mint ő, vagy csupán figyelnek az egészségükre, egészségesen szeretnének élni vagy fontos számukra a minőségi csokoládéfogyasztás. Fő iránya elsősorban a cukormentes csokoládék, bonbonok és egyéb édességek készítése volt. 


Termékeihez csak kiváló minőségű csokoládé alapanyagot használ, saját készítésű bonbon tölteléket, általa szórt pirított magvakat továbbá liofilizált gyümölcsöket. Az édességek elkészítése során nem használ tartósítószert, állományjavítót, sem aromákat, sem adalékanyagot. 


A cukormentes csokoládék természetes édesítőszert, elsősorban maltitot tartalmaznak. Előnye, hogy nincsen kellemetlen utóíze, és kíméli a fogakat.  Kevesebb a kalóriaértéke, mint a cukornak, illetve nincs ismert mellékhatása.   


Termékei között megtalálható a gyerekek kedvence, a ruby csokoládé és a „szőke” gold csokoládé, illetve a csoki nyalókák is. 


Minden édesség a megrendelést követően készül el. Termékpalettája mindig bővül, mindig kísérletezik újabb és újabb ízekkel és töltelékekkel. 


A jelenlegi paletta elemei a Cukormentes táblás csokoládék (étcsokoládé pirított török mogyoróval, étcsokoládé liofilizált málnával és eperrel, tejcsokoládé pirított mogyoróval, tejcsokoládé pirított magokkal), a  cukormentes bonbonok (barackpálinkás, citromos-mákos, kávés, málnás, mogyorós, rumos-diós, vörösboros, whiskys), a táblás csokoládék (ruby robbanós cukorkával, gold karamellizált mogyoróval), a bonbonok, a cukormentes csokoládé falatok (tejcsokoládé pirított mogyoróval, étcsokoládé liofilizált málnával és eperrel), a csokoládé falatok (étcsokoládé chilivel, gold karamellizált mogyoróval, gold fleur de sel sópehellyel, tejcsokoládé karamellizált mogyoróval), a csokoládényalókák, a cukormentes granolák (fahéjas-almás, kakaós, natúr liofilizált gyümölcsökkel), és egyéb cukormentes finomságok (forró csoki, étcsokoládéba mártott alma, fahéjas és kakaós drazsé). 


A széles termékkínálatban mindenki talál kedvére valót, így a Tolnai Tündércsoki visszavarázsolja az édességeket a cukorbeteg és inzulinrezisztens vásárlók asztalára is.


Krisztina munkásságáról és termékeiről bővebben a https://tundercsoki.hu/ weboldalon tájékozódhatnak.

Szerző: Szigeti Tamás
Fotó: Tündércsoki