A kiművelt emberfők képzése a legfontosabb befektetés a jövőbe

majort
2022. 06. 10., p – 10:27

Teremtett világunk kincseinek megőrzéséhez elengedhetetlen az oktatásban dolgozó szakembereink lelkiismeretes munkája – jelentette ki Nagy István agrárminiszter kedden, a környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából adományozott elismerések átadásán a Vajdahunyadvárban.


Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy pedagógusaink egy nehéz időszakban olyan szolgálatról és helytállásról tesznek tanúbizonyságot, amiért csak köszönetet tudunk mondani. Azok a szakemberek, akik elhivatottak a környezettudatos szemléletformálás kialakításában és terjesztésében, a jövő generációinak gondos őrei.


A tárcavezető köszöntő beszédében hangsúlyozta, a kormány kiemelten kezeli a természeti értékeink és környezetünk megóvását. Egyre több ökológiai kihívással szembesülünk, ezért szükség van szemléletmódunk, viselkedésünk és szokásaink megváltoztatására. Az egymásra épülő környezetvédelmi fejlesztések mellett kiemelt figyelmet fordítunk a környezeti nevelésre, a környezettudatos gondolkodás elsajátítására és a természeti értékek, szülőföldünk bemutatására is, hogy védendő közös értékeinket minél többen megismerhessék. Teremtett világunk csodájának megvédése és megőrzése az egyik legfontosabb feladatunk, amihez elengedhetetlen szakembereink lelkiismeretes oktató-nevelő munkája – tette hozzá a miniszter.


Kiemelte, a felelősségteljes szemléletformálást támogatják többek között azok az oktatási-nevelési célzattal meghirdetett programok is, amelyekben az agrártárca és háttérintézményei aktív szerepet vállalnak. Ezeknek a kezdeményezéseknek köszönhetően az óvodásoktól az iskolásokon át, egészen a felnőttekig képesek vagyunk megszólítani a közösséget, szolgálni a környezet és a természet iránti érzékenyítést, hozzájárulni a korosztályok közötti együttműködéshez, egymás elfogadásához, megértéséhez – emlékeztetett a tárcavezető. Nagy István szerint a rangos elismerések felhívják a figyelmet arra, hogy tulajdonosaik hivatása és áldozatos munkája nélkül nem tudnánk szembenézni az előttünk álló globális kihívásokkal.


A környezetvédelmi világnap alkalmából Nagy István miniszter Környezetünkért Díjat adományozott Csiffáry Nóra, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság igazgatója részére, a környezetvédelem területén végzett több évtizedes, példamutató szakmai tevékenységéért, valamint a szemléletformáló kiadványok terén végzett szerzői munkájáért.


Miniszter úr Környezetünkért Emlékplakettet adományozott Szóráth Zoltán, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. környezetvédelmi szakreferense részére, a környezetvédelem területén végzett több évtizedes, példamutató szakmai tevékenységéért, valamint az elérhető legjobb technikákkal kapcsolatos útmutatók kidolgozásában végzett munkájáért.


A szaktárca vezetője Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Král Anikó, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. titkárságvezetői asszisztense részére, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Állandó Titkárságán végzett kiemelkedő koordinációs és szervező tevékenységéért, példamutató munkájáért.


Gratulálunk az összes díjazottnak!

Forrás: AM Sajtóiroda, Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Fotó: Fekete István