100 helyszínen épülnek sportpályák szerte az országban

majort
2022. 02. 27., v – 06:42

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 2022-ben is meghirdette az Aktív Települések Programot. Idén olyan létesítmények épülnek, melyek legfontosabb célja, hogy kortól függetlenül bárki aktív életet élhessen a lakókörnyezete közelében. Ezért bringapályák, görparkok, futókörök, mászótermek, sítanpályák, illetve műjégpályák fejlesztése valósul meg, összesen nagyjából 100 helyszínen az országban, írja az aktivmagyarorszag.hu.


Az Aktív Települések Program célja, hogy egyre több lehetőség csábítson mindenkit az aktív testmozgásra. A kerékpáros lehetőségek színesítése érdekében folytatódott az Országos Bringapark Program, újabb futókörök építését támogatja az Országos Futópálya-építési Program, az Országos Görpark Program az extrém sportok fanatikusainak hoz létre speciális parkokat, valamint az adrenalinfüggő fal- és sziklamászók legnagyobb örömére tovább bővülnek a sportmászással kapcsolatos lehetőségek is.


A téli sportok szerelmesei sem maradnak majd mozgási lehetőség nélkül, hiszen az Országos Sítanpálya-építési Program és az Országos Műjégpálya Program nekik kedvez– áll a közleményben.


A kisebb lélekszámú községekben éppúgy történtek fejlesztések, mint a nagyobb lakossággal rendelkező városokban. A támogatásokra minden olyan önkormányzat, önkormányzati szerv, nemzeti park igazgatóság, erdészeti szervezet, sportegyesület, natúrpark, egyházi szervezet, illetve egyéb civil- és gazdasági szervezet jelentkezhetett, amely többek között vállalta, hogy az így megvalósuló beruházását még az idén megvalósítja.


Ugyan műjégpálya létesítésére még lehet jelentkezi, de a többi program zárása után egyértelműen kijelenthető az idei rekord. Még soha nem épült egyetlen év alatt közel 100 olyan létesítmény, amely ennyire egyszerűen, ekkora volumenben támogatná országosan a mindennapos testmozgás lehetőségét – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.


A programban támogatást kapott települések listája ide kattintva elérhető.


Forrás: aktivmagyarorszag.hu
Fotó: aktivmagyarorszag.hu