Falusi kosár Csongrád-Bokrosról

majort
2022. 01. 07., p – 11:21

Saját indíttatásból hozta létre, egy fiatal hölgy, a Falusi kosár kezdeményezést, vállalkozást, amely a Csongrád-Bokroson található, családi gazdaságban megtermelt zöldségfélék, közvetlenül a fogyasztókhoz való eljuttatásával kezdődött. Most a webshopból, 20 kategóriából válogathat a vásárló, a zöldség-gyümölcstől, a sajt és tejtermékeken, a tésztákon, a friss húsokon át.


Csorba Noémi, Csongrád-Bokroson nevelkedett, ahol családja, zöldségtermesztéssel foglalkozik jelenleg is. Teljesen eltávolodott a gazdálkodás világától, de egy nagy kanyar után, egy új vállalkozást hozott létre, mellyel visszatért a gyökerekhez. Létrejött a Falusi kosár webshop, ahonnan főleg a fővárosban és környékén élők, közel 20 településről rendelhetnek, hazai, termelői, főleg kézműves termékeket. A megrendelt kosarat, a saját és két csomagolásmentes üzletben is fel lehet venni, de a termékek döntő része, házhoz megy. 


A vállalkozás, alig több mint egy éve indult el, a közösségi média lehetőségeit kihasználva, de máris sikereket könyvelhet el. Noémitől azt kérdeztem, hogy ebben az egészben mi is a legnehezebb? Azt felelte, hogy nehéz különbséget tenni, minden idáig vezető lépés nehéz és kihívásokkal teli volt. Teljesen egyedül, egy garázsban kezdte tevékenységét, az összes munkaműveletet saját maga végezte, a beszerzéstől, a csomagoláson át, a kiszállításig. Mára, egy 200 m2-es, bérelt raktárban, munkatársakkal látják el, azt a 120 családot, akik, tőlük rendelnek hétről hétre.


Örök optimistaként, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy vásárlóit, friss, hazai, minőségi élelmiszerekkel látja le. A webshopból, 20 kategóriából válogathat a vásárló, a zöldség-gyümölcstől, a sajt és tejtermékeken, a tésztákon, a friss húsokon át. Időről időre megjelennek aktualitások, például a karácsonyi csomag, amelyekkel még az ünnep fényét is szebbé tehetik a vásárlók. Vásárlásunkkal legfőképpen a hazai gazdálkodókat, termelőket segítjük.


További tervek is vannak Noémi tarsolyában, bízik abban, hogy a közeljövőben saját erőből, és pályázati támogatásból lesz lehetősége, például, elektromos autó beszerzésére, amellyel lebonyolíthatja, a fővároson belüli kiszállításokat.


A családi tevékenységre alapozva, vállalkozói elszántság és kitartás segítségével, új online piactér jött létre, a Falusi kosár működésével, mellyel a vásárlók, minőségi, hazai termékeket fogyaszthatnak. Mindez jó gyakorlat arra, hogy vásárlásainkkal igenis segíteni tudjuk, egy vállalkozás sikerén keresztül, a hazai termelőket és egyben a vidéki közösségeket.
 
Szerző: Benkő Zsolt
Forrás és Fotó: Csorba Noémi, https://falusikosar.hu/, https://www.facebook.com/falusikosar/