Október 7-e és 10-e között rendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt

majort
2021. 09. 25., szo – 10:05

Kiváló kézműves élelmiszerek, termékbemutatók és kóstolók, agrárhagyományok és innovációk. Ezt kínálja az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és vásár október 7-e és 10-e között a Vadászati Világkiállítás társrendezvényeként.


Az idei rendezvény tematikája: „Vissza a természetbe, hogyan tud egyensúly kialakulni az ember és a természet között. „ A vadhúsoknak, a vadgasztronómiának az előtérbe helyezésével egy-egy új lehetőséget nyit a rendezvény az ifjúság felé, hiszen a generációváltás témaköre az egyik leghangsúlyosabb kérdéskör a magyar agráriumban, és ezért szeretnének a szervezők a lehető legfiatalabbak felé is nyitni gyerekjátszóházzal, őshonos udvarral.


A szakmai pavilon kiállításainak fókuszában az öntözésfejlesztés, az országfásítási program és a vidékfejlesztés áll majd.  


A termelői pavilonban hungarikumaink, mesterségbemutatók, valamint vásár várja az érdeklődőket, és a hagyományokhoz híven a külhoni magyar gazdák is bemutatkoznak. Itt számos kiváló egyedi unikális terméket találnak a látogatók, amely piacot keres, forgalmazót keres.  


Az OMÉK látogatói a vadászati kiállítást is megtekinthetik, illetve több helyszínen, változatos programokon vehetnek részt.


Mindemellett kulturális programok is várják az érdeklődőket végig a világkiállítás 20 napja alatt, de nem csak a világkiállítás területén, a Hungexpo-n, hanem a városban is, illetve a vidéki helyszíneinken, Vásárosnaményban, Hatvanban és Keszthelyen.


A gyerekeket kutyás bemutatók és lovas programok várják. A kiállításra a hármas kapunál kutyával is be lehet lépni. Lesz állatorvosi ügyelet és itatópontok a négylábúaknak. 


Fontos tudni, hogy a rendezvény ideje alatt megváltozik a környék forgalmi rendje. Az albertirsai útra autóval, gépjárművel nem lehet behajtani. Ez nem azt jelenti, hogy hosszú sétákat kell tenni a rendezvényre, hanem elektromos buszok állnak a látogatók rendelkezésére, hogy a város különböző pontjairól szállítsák az OMÉK területére az érdeklődőket. 


Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár mellett a közeljövőben egyéb programok is várják az agrárium iránt érdeklődőket. Október elsejétől például a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa fogadja a látogatókat a Kán Egyetemi Napokon.


Forrás: Magyar gazda
Fotó: omek.amc.hu