Örökbefogadó és családi nap a Népligetben

majort
2021. 06. 10., cs – 09:45

Június 12-én, szombaton 10 és 18 óra között a Népligetben, a Planetárium melletti zöld területen szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és színes gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket, és állatbarátokat a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat egész napos örökbefogadó és családi napon. 


Az eseményen egész nap lehetőség nyílik a kutyák és macskák örökbefogadására, a kerekasztal-beszélgetések célja is az, hogy növeljék az örökbefogadási kedvet. 


A rendezvényen egy asztalhoz ülnek a hazai állatvédelem szereplői, képviselteti magát az állam, a tudomány és a civil szervezetek is. Jelen lesz Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos, Dr. Vetter Szilvia az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője és Tornóczky Anita az Állatvédőrség szóvivője. 


A családok számára gyerekfoglalkoztató sarokkal, terápiáskutya-simogatóval, bemutatókkal készülnek a szervezők. A látványos agility-show mellett Jack Spenót egy interaktív előadás keretében segíti majd a gyerekek felelős állattartásra történő edukációját. A szülők számára rendkívül érdekesnek ígérkezik Miklósi Ádám professzor előadása, aki az örökbefogadott állatok pszichológiájáról beszél majd. 


Az előadók, köztük több civil szervezet is az örökbefogadás előnyeiről, a gyermekek és az állatok kapcsolatáról, és például a sajtó szerepéről beszélgetnek majd.


A magyar Nemzeti Vidéki Hálózat együttműködő partnerként lesz jelen a rendezvényen, ahol a hálózat működéséről, programjairól és célkitűzéseiről tájékoztatja a jelenlévő érdeklődőket.

Forrás: Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület
Fotó: Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület