Mindent látnak Demjénben

A Heves megyei Demjén jó közbiztonsággal büszkélkedhet, főleg mióta a Vidékfejlesztési Program keretében a helyi Polgárőrség rendszámfelismerő kamerát vásárolt. A település neve sokak számára ismerős lehet, hiszen a környék nevezetes termálvízű fürdőhelyeiről, barlangfürdőjéről és számos vendéglátóegység is színesíti a település kínálatát. Emiatt jelentős a turista- és átmenő forgalom a községben, így a beszerzés hozzájárul az egyesület munkájának színvonalasabb ellátásához.

Az Eger Vidék Kincsei Leader Egyesület, mint a” Civil szervezetek eszközfejlesztése” című pályázat (VP6-19.2.1.-26-6.-17) kiírójának épp az volt a célja a felhívással, hogy a területén működő civil szervezetek munkáját segítse, hiszen azok fontos szerepet játszanak a közösségek fejlesztésében, a hagyományok őrzésében, az értékek teremtésében, a környezettudatosság kialakításában.

A felhívás keretében helyi közösséget szolgáló tevékenységhez kapcsolódó újeszközök, kellékek, gépek beszerzése, új technológiai, számítástechnikai rendszerek, immateriális javak beszerzése, telepítése valósulhatott meg. A Demjéni Polgárőr Egyesület minden feltételnek megfelelt, így pályázatot nyújtott be egy Hikvision kamera (rendszámfelismerés), valamint egy Infinon lámpa beszerzésére.

Tekintettel arra, hogy a település különböző pontjaira korábban az önkormányzat már telepített térfigyelő kamerákat, így a most beszerzett rendszámfelismerő kamera és éjjel is látó infralámpa segítségével Demjénben már elmondhatják: „Mindent is látunk”.

Forrás: ifj. Jámbor Dénes, Heves megyei területi felelős