Útfelújítás Nagyúton

majort
2024. 06. 18., k – 10:13

Útfejlesztésekkel teltek az elmúlt évek Nagyúton, ahol ezúttal a Vidékfejlesztési Program közel 178 millió forintos támogatásával sikerült 4-4,2 méter szélességben egy olyan utat rendbe tenni, ami nagy segítség a nagyútiaknak a környező települések, vagy munkahelyek megközelítésében is; a 3-as számú fúutat köti össze Nagyút külterületével.

A részben önkormányzati, részben magán tulajdonú út önkormányzati szakaszai újultak meg – mondta el Szabó Zsolt országgyűlési képviselő. Az út középső szakasza magán kézben van és nem adta el az útszakaszt, ezért két ütemben újul meg. Most az első, a nagyobbik ütem, ami két kilométer hosszú és még egy kilométeres szakasz van hátra – foglalta össze az országgyűlési képviselő. Két szakaszban, két kilométeren készült el az aszfaltozás, nemesített padkával, a tervezési szakaszon a pályaszerkezet újjáépítésével, öt méter szélességben.

Az út korszerűsítéséhez a magyar kormány nyújtott pénzügyi segítséget, amelyhez hozzátett az önkormányzat is, illetve az európai uniós források is támogatták a célt. Nagyon fontos volt a beruházás, hiszen sokan járnak dolgozni Gyöngyös felé, Visontára, sokan használják az útszakaszt; ezáltal Nagyút egy újabb bekötési lehetőséget kapott. Az elmúlt tíz évben oda jutottak Tóth Géza polgármesterrel, hogy lassan a település összes útja készen lesz, az utolsó csomag fog idén elkészülni, aminek a pénzügyi forrása már adott – hangsúlyozta Szabó Zsolt.

Tóth Géza kiemelte, a tulajdonviszonyokat rendezik és bíznak benne, hogy mihamarabb folytatódhat a fennmaradt szakasz felújítása. A polgármester megköszönte a magyar kormány és Szabó Zsolt segítségét, majd hozzátette, van még további hat útszakasz, ahol szintén aszfaltozni fognak egy elnyert pályázat kapcsán, a közbeszerzés után indulhatnak is a gépek.

 

Forrás: Hatvanonline
Fotó: Sziráki Lajos