Mobil gumiszervíz korszerűsítése az Őrségben

majort
2023. 11. 19., v – 22:14

LEADER munkaszervezet megnevezése: Őrség határok Nélkül Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2-1-68-6-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Mobil gumiszervíz korszerűsítése az Őrségben

Kapcsolattartó megnevezése: Bordás Imre

Megvalósítási hely pontos címe: 9937 Pankasz, Kossuth L. u. 52.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.02.14.

Elnyert támogatási összeg: 4 785 936 Ft

Teljes projekt összeg: 7 408 577 Ft

Projekt célja:

A vidéki Őrségben számos mezőgazdasági és erdészeti vállalkozás van. Az általuk használt járműveket, munkagépeket jellemzően a munkaterületen (szántóföldön, erdőben) éri defekt, vagy egyéb futómű hiba, így a helyszínen történő szervizelés lehetőségére számottevő igény mutatkozik. Ezt ismerte fel a pályázó és megalapította a "Mobil Gumiszerviz" vállalkozását, melynek indulásához a feltételeket saját erőből, használt gépek beszerzésével tudta biztosítani.
A térségben egyedülálló szolgáltatás egyre ismertebbé és népszerűbbé vált, ami a fejlesztés szükségességét generálta. Ehhez nyújtott segítséget a LEADER támogatás, melyből új, korszerű, a környezetvédelmi elvárásoknak is megfelelő eszközöket tudott beszerezni, amivel minőségileg jelentősen javítani tudott az általa nyújtott szolgáltatáson.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A pályázat segítségével beszerzett gépek a pályázó tulajdonában álló tehergépjárműbe kerültek beszerelésre, amivel a "Mobil Gumiszerviz" a térségben hiánypótló szolgáltatását végzi, illetve a vállalkozás székhelyén kerültek elhelyezésre. A projekt keretében speciális, a jelen kor igényeire szabott szenzor ellenőrző és TPMS Diagnosztikai és programozó gép is beszerzésre került, ami szolgáltatásbővítést is eredményezett, hiszen eddig ilyen műszerrel a vállalkozás nem rendelkezett, de általa a kicserélt szenzorok elektronikus vezérlőegységhez való programozását is el tudja látni.

Beszerzett eszközök:

- TPMS szenzor ellenőrző, diagnosztikai és programozó műszer Guliano S562 tehergumi szerelő gép

- CEMB SM615 kerékszerelő gép

- IES SCB csavarkompresszor

- TG Pnc PL 270 N Lapemelő

- Honda aggregátor

- CEMB ER10 kerékcentírozó

Innovációs elemek bemutatása:

A pályázó vállalkozás a térségben egyedülálló, innovatív szolgáltatást nyújt azáltal, hogy mobilan, a helyszínre kiszállva végez kerékjavítást.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A "Mobil Gumiszerviz" az új felszerelés beszerzésével egy bővebb ügyfélkört ki tud szolgálni, új tevékenységi kört tudott bevezetni, a piaci pozícióját meg tudta erősíteni, gazdaságosabb működést ért el, ami előrevetítette további fejlesztések megvalósításának lehetőségét.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A pályázó és a Helyi Akciócsoport között végig jó, szükség esetén napi kommunikáció folyt a közös munka során, mely nagyban megkönnyítette a projekt megvalósítását.