Őrségi Mobil Gumiszerviz szolgáltatásbővítése

majort
2023. 11. 19., v – 22:12

LEADER munkaszervezet megnevezése: Őrség Határok Nélkül Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2-1-68-6-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Őrségi Mobil Gumiszerviz szolgáltatásbővítése

Kapcsolattartó megnevezése: Bordás Imre

Megvalósítási hely pontos címe: 9937 Pankasz, Kossuth L. u. 52.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.07.29. 07/29/2022 - 00:00

Elnyert támogatási összeg: 3 705 114 Ft

Teljes projekt összeg: 5 293 028 Ft

Projekt célja:

Lehetőség volt a pályázók számára, hogy egy fejlesztési időszakon belül akár két alkalommal is nyújtsanak be támogatási kérelmet, mellyel Bordás Imre sikeresen élt is.
Ez a projekt lényegében az előző folytatása, újabb eszközbeszerzést és ezáltal új szolgáltatás bevezetését tartalmazza a vállalkozás további fejlődése és piaci pozíciójának stabilizálása érdekében.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A már meglevő mobil gumiszerviz szolgáltatás mellé mobil klímatöltő és fertőtlenítés tevékenység, valamint "gumihotel" kialakítása szerepel a projektben, melyekhez a szükséges eszközök kerültek beszerzésre. A helyszínen történő klímafeltöltés igénye leginkább a mezőgazdasági, erdészeti munkagépek esetében jelentkezik, ilyenkor jellemzően a munkaterületre kell kiszállni, de egyre több megkeresés érkezik személygépjárművek mobil klímafeltöltésére is.

A szolgáltatás bevezetéséhez beszerzett eszközök:

- 2 db klímatöltő gép a különböző hűtőközegekhez

- hűtőközeg analizáló készülék

- elektronikus szivárgáskereső

- szivárgáskezelő lámpa

- ózongenerátor

A gépek a vállalkozó tulajdonában levő tehergépjárműben kerültek elhelyezésre, amellyel a pályázó a helyszíni gumiszerelést és /vagy klímatöltést végzi. A szezonális gumicserék nyomán felmerült egy fogyasztói igény a cseregumik tárolására vonatkozóan, amiből a "Gumihotel" ötlete származik, s amelyet a pályázó a vállalkozásának székhelyén a nyertes projekt segítségével sikeresen megvalósított. Egy polcrendszer került beszerzésre, amelyen az épp nem használt gumik kaptak helyet, s amely szolgáltatásért a használók időszakos díjat fizetnek. A szolgáltatás tartalmazza a gumik karbantartását (tisztítás, ellenőrzés), melyhez az alábbi eszközök kerültek beszerzésre a pályázati forrásból:

- melegvizes magasnyomású mosó

- gőztisztító berendezés

- 3 db ütvecsavarozó gép a kerékszereléshez

Innovációs elemek bemutatása:

Az egész vállalkozás innovatívnak számít az Őrségben, mert hiánypótló tevékenységeket végez, amely által olyan szolgáltatásokat tud helyben kínálni, amiért nem ritkán 30-40-50 km-t is kellett utazni a helyi lakosoknak, ha igénybe kívánták venni.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A projekt megvalósulásával bevezetésre került kettő új, a térségben egyedülálló szolgáltatás, mellyel a vállalkozás hosszútávú versenyelőnyre tett szert, ezáltal stabilizálva a piaci pozícióját, nyereséges működését, mely további fejlesztés, bővítés lehetőségét vetíti előre a jövőre nézve.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A projekt sikeressége az átgondolt tervezésen alapszik, melyhez a pályázó a munkaszervezet részéről is minden segítséget megkapott és mindvégig kapcsolatban is maradt a közreműködő szervezettel. Az elmúlt időszakban a mikro- és kisvállalkozások számára nagyon kevés pályázati lehetőség volt, ezért is nagy öröm, hogy ugyanazon vállalkozó kettő sikeres projektet is meg tudott valósítani, amelyben szerepet játszik az is, hogy a pályázati követelmények élhető, teljesíthető módon vannak szabályozva. Átlátható, követhető, kiszámítható a folyamat, ami a mai bizonytalan világban különösen fontos.