Ozsvárt Kolbászműhely technikai fejlesztése

majort
2023. 11. 18., szo – 08:15

LEADER munkaszervezet megnevezése: Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6.-19.2.1-42-8-20

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Ozsvárt Kolbászműhely technikai fejlesztése

Projekt célja: Kézműves sütőkolbász-készítő üzem technológiai fejlesztése, kapacitás-bővítése, üzembiztonság növelése; termék minőségfejlesztés.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A projekt megvalósítása során két, a kapacitásbővítést és a minőségi termékelőállítást alapvetően meghatározó eszköz beszerzése történt meg: egy hidraulikus kolbásztöltő gép és egy hidraulikus, vákuumos csomagológép.

Innovációs elemek bemutatása: A projekt leginkább innovatív eleme az ötlet volt, mely a vállalkozó több évtizedes húsipari múltjára épült.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Az eszközök beszerzésével nemcsak a termékeim iránti növekvő keresletet tudom kielégíteni a jelentős kapacitásbővítés révén, hanem a minőség javulásával olyan magasan jegyzett éttermekbe, vendéglátóipari egységekbe is tudok szállítani, melyek korábban elérhetetlenek voltak a vállalkozás számára. Önerőből ezeket a fejlesztéseket nem tudtam volna megvalósítani és a két főállású foglalkoztatottat megtartani. Immáron nem csak a régióban és térségben, hanem országosan (számos budapesti étterembe is) szállítom termékeimet. Az igény és a kereslet permanensen növekszik, így hamarosan újabb fejlesztés és bővítés válik szükségessé.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Minimális önerővel indult a vállalkozás, ami kezdetben csak helyi igényeket tudott kielégíteni. A vállalkozás lassú, de folyamatos felépítése a növekvő kereslethez igazodott, melyben hatalmas segítség volt a LEADER pályázat.