Édes élet Abaújban - Tóparti Cuki megnyitása Telkibányán

majort
2023. 11. 07., k – 21:16

LEADER munkaszervezet megnevezése: Abaúj Leader Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-4-8-19

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Édes élet Abaújban - Tóparti Cuki megnyitása Telkibányán 

Megvalósítási hely pontos címe: 3896 Telkibánya, Dózsa György út 1/A

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.12.16

Elnyert támogatási összeg: 14.758.785 Ft

Teljes projekt összeg: 19.851.041 Ft

 

Projekt célja: A projekt keretében egy komplex szolgáltató közösségi térként is funkcionáló cukrászda került kialakításra az Aranybánya Üdülőparktól bérbe vett ház átalakításával.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: Telkibánya kiemelkedő vendégforgalmára (30.000 vendégéjszaka/év) és a cukrászdára mint térségi szinten hiányzó szolgáltatásra alapozva egy meglévő épület átalakításával Tóparti Cuki néven cukrászda szolgáltatás került elindításra. Az ehhez szükséges beltéri korszerűsítési (felújítási és építési munkák), átalakítási munkák, eszközbeszerzés (konyhai és vendéglátáshoz kapcsolódó eszközök, berendezési tárgyak) és kültéri terasz kialakítása történt annak érdekében, hogy modern, igényes, komplex szolgáltatásokra alkalmas cukrászda jöjjön létre. A megvalósítás helyszíne az Aranybánya Üdülőpark területe volt, azon belül is az egyedi vonzerőt jelentő kalandpark és tó mellett található épület. A fejlesztés keretében cukrászati termékek, frissítők, kávé, tea, sör és nyáron fagylalt értékesítését tervezték, a megvásárolt berendezések és felszerelések ezt szolgálják. A cukrászati termékek forgalmazása cukrásszal kötött együttműködés keretében történnek. További hasznosítási lehetőségként úgy került kialakításra a cukrászda, hogy az alkalmas legyen workshopok, kisebb rendezvények lebonyolítására.
A termék és programkínálat vonatkozásában a pályázó törekszik az innovativitásra, ezért folyamatosan keresi az egyedi termékkínálat kialakításának lehetőségeit a visszajelzésekre is alapozva. A marketing tevékenységet (marketing kommunikációs szolgáltatások) a célcsoporthoz igazítva alakította ki, ami a Telkibányán megszálló vagy átutazó vendégkört és a térség lakosságát öleli fel.

Innovációs elemek bemutatása: A korszerű táplálkozási igényeknek (diétás termékek, antiallergén összetevők) való megfelelés mellett a helyi hagyományokon alapuló receptúrák felkutatását és bérgyártását vállalta a pályázó. Külső szolgáltató bevonásával komplex bevezető kampány készült, az online marketing megoldások közül a közösségi médiát, valamint a blogok útján történő népszerűsítés is alkalmazásra került. Továbbá egységes arculati elemekkel ellátott információs anyagok segítik a hatékony imázsépítést. Az energiatakarékosság jegyében alacsony s.c.o.p. értékű fűtő-hűtő klímaberendezés beépítése és okos eszközök beszerelése történt a takarékos víz- és áramfogyasztáshoz.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Az eszközökkel hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés vált lehetővé a pazarlás megszüntetésével, s ezekkel egyidőben a termékpaletta vásárlói igényekhez történő igazításával az értékesíthető termékmennyiség is emelkedik évről-évre. Ezen eredmények fenntartását, fokozatos növelését segítik a marketing kommunikációs szolgáltatások is.A pályázó úgy tervezte, hogy a képződő eredmény megfelelő fedezetet nyújt a karbantartási költségekre, szükséges fejlesztésekre. Azonban nagyobb infrastrukturális fejlesztést a fenntartási időszak első 5 évben nem tervez.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Az energiahatékonyság jegyében megkezdett tevékenységét úgy fejlesztette a vállalkozó, hogy közben igyekezett az egyes -LEADER HACS térségre jellemző- piaci réseket megtalálni, azokra reagálni. Az Abaúj Leader Egyesület működési területén kevés a jól működő, minőségi szolgáltatást nyújtó cukrászda, s még annál is kevesebb azok száma, amelyek hagyományokon alapuló receptúrák felkutatását végzik. Komplex programajánlat kialakításával az elért vevőkör szélesítését érték el hiánypótló szolgáltatásukkal.