Kiskerti kalauz

majort küldte be 2022. 02. 09., sze – 19:49 időpontban

Hogyan küzdjünk meg az éghajlatváltozás kihívásaival és az újonnan megjelent károsítókkal?


A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete immár félévszázada fogja össze a Győr és környékén lakó kertészkedőket, árutermelőket és hobbi kertészeket. Az utóbbi időben a kertművelés nagy népszerűségnek örvend, hiszen a kert a családi események színhelye, valamint a kikapcsolódás és a pihenés színterén túl megteremtheti egész évre a családok asztalára kerülő zöldséget és gyümölcsöt, illetve a feleslegből még a piacra is juthat. 
A kertbarátokat azonban kihívások elé állítja a klímaváltozás és az ebből fakadó új növénybetegségek megjelenése és az ellenük való védekezés. Ennek okán egyértelmű, hogy nagy szükség van szakszerű, gyakorlatias útmutatásra, hogy mindenki számára egyértelműek legyenek a növénygondozás alapvető fogásai/módszerei. 
Erre vállalkozott Nagykutasi Viktor, Bujna Ferenc, Havasréti Béla és Zsigó György, akik szakterületük elismert, a kertbarátokat segítő szakemberei. Az évek alatt megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretüket, tapasztalatukat, teszik közzé a „Kiskerti kalauz” című kiadványban. Felhívják a figyelmet arra is, hogy változtatni kell az eddigi kertészeti gyakorlaton, mire kell jobban figyelni, mint eddig. A károsítók leküzdésének szelíd módszerei is szóba kerülnek, a termőhelytől kezdve az egymást segítő növénytársításokig, a vetésváltásig, amivel nagyon megkönnyíthetjük a növényvédelmet.

Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének tizedik szakmai kiadványa az alábbi helyről tölthető le: