A Sárvíz Tűzoltó Egyesület eszközbeszerzése

majort
2023. 11. 20., h – 08:53

LEADER munkaszervezet megnevezése: Sárvíz Helyi Közösség

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-76-8.1.3-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: A Sárvíz Tűzoltó Egyesület eszközbeszerzése

Kapcsolattartó megnevezése: Majerné Mészáros Erika

Megvalósítási hely pontos címe: 8143 Sárszentmihály, Ady Endre utca 15. hrsz.: 882

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.02.23.

Elnyert támogatási összeg: 4 270 327 Ft

Teljes projekt összeg: 4 744 809 Ft

Projekt célja:

A Sárvíz Tűzoltó Egyesület eszközbeszerzése.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai elsősorban tűzoltási, baleseti/kár-mentési tevékenységet végeznek Sárszentmihályon, Szabadbattyánban, Sárkeszin, Úrhidán, Kőszárhegyen, Nádasdladányban és Tácon. Az egyesület baleset megelőzési bemutatókat tart rendezvényeken. Az önkéntes Tűzoltó Egyesület eszközparkját bővítette. A beszerezett feszítő-vágó szerszámok a műszaki mentések korszerű, gyors szolgáltatás nyújtásához nélkülözhetetlenek.

A projekt keretein belül beszerzésre került 1 db GCU 5040 i EVO 3 akkumulátoros vágószerszám (akkumulátor nélkül), 1 db GSP 5240 EVO 3 akkumulátoros feszítőszerszám (akkumulátor nélkül), 1 db GRA 4331 EVO 3 feszítőhenger (akkumulátor nélkül), 4 db akkumulátor és 1 db töltő.

Innovációs elemek bemutatása:

A projekt keretében beszerzett eszközök speciálisan mentési tevékenységhez szükséges, új eszközök. Az egyesület esetében jelentős innovációt, fejlődést jelent ezen modern, a mai kor elvárásainak megfelelő eszközök beszerzése, melyeket jelen pályázat nélkül nem tudtak volna megvásárolni. Az eszközök a sárréti településeken élők és közlekedők biztonságát szolgálják. Mivel az egyesület a mentésekhez az elmúlt időszak tapasztalatai alapján korábban ki tud érkezni (közelebb vannak), mint a székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységek, így a mentés -melyhez jelen vágó, feszítő eszközök nélkülözhetetlenek – a helyszínre érkezést követően azonnal megkezdődhet. A projekt keretében beszerzett eszközök innovativitása, hogy szikramentesen dolgoznak, ezért extrém időjárási körülmények között is bevethetők, olcsón üzemben tarthatók, viszonylag csekély revíziós költségekkel járnak. Kis helyigénnyel bírnak és rendkívül gyors üzembehelyezési idejük miatt nagyon hasznos életmentő eszközök.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A közel 5 milliós pályázat lehetőséget biztosított Sárvíz Tűzoltó Egyesület részére egy komplett akkumulátoros feszítő-vágó berendezés készlet beszerzésére.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A projekt keretében beszerzett eszközök speciálisan mentési tevékenységhez szükséges, új eszközök. A megvásárolt feszítő-vágó szerszámok a műszaki mentések korszerű, gyors elvégzéséhez elengedhetetlenek.