Gépjárműjavító műhely fejlesztése Soponyán

majort
2023. 11. 20., h – 08:50

LEADER munkaszervezet megnevezése: Sárvíz Helyi Közösség

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-76-8.1 1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Gépjárműjavító műhely fejlesztése Soponyán

Kapcsolattartó megnevezése: Majerné Mészáros Erika

Megvalósítási hely pontos címe:8123 Soponya, Kossuth utca 17., hrsz.: 487

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.03.17.

Elnyert támogatási összeg: 4 999 482 Ft

Teljes projekt összeg: 8 040 000 Ft

Projekt célja:

Ferdinánd János egyéni vállalkozó vállalkozását 1981. évben kezdte meg és azóta is folyamatosan végzi azt. A vállalkozás 2 fő alkalmazottal működik, teljes körű autódiagnosztikai- és javítási szolgáltatásokat nyújt, személyautók, kisteherautók, mezőgazdasági gépek környezetvédelmi vizsgálatával, műszaki vizsgáztatásával foglalkozik.
Fontos kiegészítő tevékenység az alkatrész értékesítés. A vállalkozás működése stabil, kiegyensúlyozott. 2012-ben az EMVA mikrovállalkozások fejlesztésére nyújtandó támogatásból gépjármű szerelő csarnok fejlesztés történt. 2019-2020-ban LEADER program keretében megvalósult fejlesztés célja a vállalkozás kapacitásbővítése korszerű eszközök beszerzésével. A versenyképesség megőrzése érdekében a bővülő piaci igényeknek megfelelően bővíteni kívánja tevékenységét, melyhez a szükséges gépeket jelen pályázat keretében szerezte be.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Fejlesztés keretében kerék kiegyensúlyozó berendezés, gumiabroncs szerelő gép és karosszéria húzató pad beszerzése történt.

Innovációs elemek bemutatása:

A cég számára a gumiszerelő gépek, illetve a karosszéria húzató berendezés műszaki-technológiai innovációt jelent, mivel új szolgáltatást tudunk nyújtani általuk.
A beszerzésre kerülő gépek a legújabb technológiai innovációt képviselik, amelyekkel a legmodernebb gépjárművek kerekeit is tudjuk javítani.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

Az új szolgáltatásokkal, a meglevők fejlesztésével javul a vállalkozás munkájának hatékonysága, ez árbevétel növekedést hoz. Fejlesztési célom, hogy lépéselőnyt tudjak tartani versenytársakkal és az ügyfelek igényeivel. A fejlesztés által bővült szolgáltatásunk köre, javult a munkavégzés minősége.

A gumi szereléshez szükséges gépek beszerzésére azért volt szükség, mert az új, nagy értékű autók kerekének javítása korszerűbb berendezéseket igényel. A karosszéria javítások nélkülözhetetlen eszköze a húzató pad, melynek alkalmazásával bővült szolgáltatásunk kínálata, valamint emelkedik árbevételünk mértéke.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A népesség megtartásának alapkérdése, hogy helyben, vagy elérhető közelségben biztosítható-e a megélhetéshez szükséges foglalkoztatás. A fejlesztés eredménye a vállalkozás pozitív megítélésének növekedése is, hiszen az ügyfelek körében is bizalomra ad okot, ha azt látják, hogy a vállalkozás modern, új gépekkel képes új szolgáltatásokat elvégzeni. A fejlesztés biztosította a munkahelymegtartást is.