Egykori plébánia kerítés felújítása, és kiállító felület létrehozása

majort
2023. 11. 20., h – 08:37

LEADER munkaszervezet megnevezése: Sághegy LEADER Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-74-5-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Egykori plébánia kerítés felújítása, és kiállító felület létrehozása

Kapcsolattartó megnevezése: Cságoly Szilvia

Megvalósítási hely pontos címe: 9652 Nick, Rákóczi F. u. 1.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.07.10.

Elnyert támogatási összeg: 2 999 994 Ft

Teljes projekt összeg: 3 334 072 Ft

Projekt célja:

Az egykori plébánia dél-nyugati oldalán lévő, rossz állapotú kerítés felújítása történt meg. Részben falazott téglafal, részben drótfonatos kerítés került elhelyezésre. A téglafalon a település értékeit bemutató kiállítótáblák kerültek elhelyezésre. Az így megújult kerítés új funkciót is kapott, mely az évek múlásával tovább bővülhet.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A meglévő rossz állapotú kerítés nyomvonalára került egy beton sávalapra falazott 2,4 m-ként pillérekkel megerősített téglafal, melynek a teteje ragasztott cserépfedést kapott. Az előkészítő munkákat önkéntesek végezték el, illetve a terület növényzettől való megtisztítását helyi vállalkozóval való együttműködésben valósítottuk meg. Az előkészítő munkák, a terület takarítása, folyamatos karbantartása szintén a helyi civil szervezetek és az önkormányzat együttműködésében valósult és valósul meg.

Innovációs elemek bemutatása:

A projekt megvalósulása nagyban hozzájárul az európai falukép kialakításához, erősödik a helyi identitástudat. A rossz állapotú kerítés felújításával megszűnt egy balesetveszélyes állapot, a megújult kerítés új funkciót is kapott. A területen tartandó rendezvények színvonala javul, mivel egy szebb környezetben valósulhatnak meg. A kiállítófal a település értékeit mutatja be, mely által az ide látogatók is információt kaphatnak a településről és annak értékeiről.