Virula Vendégház eszközfejlesztése

majort
2023. 11. 19., v – 17:02

LEADER munkaszervezet megnevezése: Körös- Sárréti Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1-55-6-20

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Virula Vendégház eszközfejlesztése

Kapcsolattartó megnevezése: Homoki Attila

Megvalósítási hely pontos címe: Füzesgyarmat, Kossuth utca 29.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.06.07.

Elnyert támogatási összeg: 1 999 997 Ft

Teljes projekt összeg: 2 857 140 Ft

Projekt célja:

Jelen pályázattal a falusi turizmus célközönségének szolgáltatások iránti növekvő igényeit szerettem volna kielégíteni. A turisták részéről egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy az aktív kikapcsolódást nyújtó programok mellett lehetőség legyen a nyugodt pihenésre, feltöltődésre is. Sokan szívesen választanak olyan szálláshelyet, ahol erre helyben adott a lehetőség.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Vállalkozásom fejlesztését a kezdeti időszakban saját forrásból fedeztem, majd versenyképességem növelése érdekében pályázati lehetőséget kerestem. Ennek eredményeként nyújtottam be 2021. május 3-án Támogatási kérelmet a Körös- Sárréti Vidékfejlesztési Egyesület VP6-19.2.1-55-6-20 kódszámú felhívására, mely pozitív elbírálást kapott. A támogatásnak köszönhetően 1.999.997.-ft vissza nem térintendő pályázati forrást kaptam.
A támogatásból egy kertben elhelyezett hordó szauna (fa tüzeléssel) továbbá egy fürdő dézsa (műanyag higiénikus belsővel, fa tüzeléssel) beszerzését terveztem vendégházamba.
A Virula Vendégház saját tulajdonú ingatlanon helyezkedik el. Az épületben 2 különálló - 3 férőhelyes – szoba található, egy közös konyhával és fürdőszobával, valamint tartozik hozzá egy rendezvények, összejövetelek szervezésére alkalmas kültéri rész is. A szálláshely a 4 napraforgós minősítésnek megfelelően lett kialakítva, és a minősítése folyamatban van. A vendégház teljesen új, egységes megjelenésű vidéki hangulatot tükröző fehér színű bútorzattal van ellátva (ágyak, szekrények, asztalok, székek, éjjeli szekrények stb.). Az épület konyhai eszközökkel is fel van szerelve, illetve ágyneműk, törölközők is rendelkezésre állnak. A külső részen egy szalonnasütő hely, illetve egy kerti kiülő (6X3 m) található a szabadtéri programok lebonyolításához.

Innovációs elemek bemutatása:

Innovatívnak a szolgáltatások komplexitása tekinthető, hiszen a szálláshely mellett a lovagoltatás, állatsimogatás, gasztronómia egyaránt jelen van a palettán, biztosítva ezzel egy aktív kikapcsolódási lehetőséget a hozzánk látogatóknak. Füzesgyarmat ismert a turisták körében, melyet az itt töltött vendégéjszakák száma is alátámaszt. Ennek elemzése mellett internetes fórumon többféle piackutatást végeztem (adatok gyűjtése, konkrét kérdések, igényfelmérés, stb). Valamennyi eredmény alátámasztja a komplexitásra való igényt, valamint az állatokkal kapcsolatos programok népszerűségét. Kissé ellentmondásosnak tűnik, de a hagyományőrzés is innovatív, hiszen nem a klasszikus tucat számra nyíló apartman feelinget, hanem az igazi falusi hangulatot szeretnénk biztosítani.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A turisták részéről egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy az aktív kikapcsolódást nyújtó programok mellett lehetőség legyen a nyugodt pihenésre, feltöltődésre is. Sokan szívesen választanak olyan szálláshelyet, ahol erre helyben adott a lehetőség.
A beszerezett hordó szauna és a fürdő dézsa ezt az igényt maximálisan ki tudja szolgálni, hiszen külön díj nélkül, helyben, bármikor tudják használni az ide érkezők. Kiváló lehetőséget nyújtanak a pihenésre, feltöltődésre, az egészség megőrzésére. A településen lévő szállásszolgáltatóknál kis számban található ilyen lehetőség, így ezzel is vonzóbbá tudtam tenni a vendégházamat.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A projekt jó példája annak, hogy a különböző pályázati lehetőségek egymásra épülésével, hogyan lehet a kisebb vállalkozásoknak is folyamatosan erősödni, szolgáltatásaikat bővíteni. Az első támogatással a vendégház épülete került teljes felújításra, második fejlesztés pedig a szolgáltatások bővítését segítette eszközbeszerzéssel.