Rolani Vendégház kialakítása

majort
2023. 11. 19., v – 16:57

LEADER munkaszervezet megnevezése: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1-54-9.1-21

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Rolani Vendégház kialakítása

Kapcsolattartó megnevezése: Petényiné Bencsik Anita

Megvalósítási hely pontos címe: 5561 Békésszentandrás, Keresztháti üdülősor 73.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.12.07.

Elnyert támogatási összeg: 9 999 998 Ft

Teljes projekt összeg: 18 382 816 Ft

Projekt célja:

Új szálláshely kialakítása.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

Meglévő üdülőépület bővítésével, ill. átalakításával új, 3 vendégszobás, 7 férőhelyes magánszálláshely kialakítására került sor. A projekt keretében a vendégház külső-belső felújításához és bővítéséhez kapcsolódó építési tevékenységek valósultak meg. A telek infrastrukturális fejlesztése és a szálláshely működéséhez szükséges berendezések beszerzése saját forrásból valósult meg.

Innovációs elemek bemutatása:

Az építési beruházás során a környezeti fenntarthatóságot szolgáló technológia alkalmazása (tető-és homlokzati hőszigetelés, hőszigetelt nyílászárók, hűtő-fűtő klíma berendezések stb.).

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

Modern és kényelmes vendégház kialakítására került sor, mely illeszkedik a vidéki és a vízparti környezethez. A szálláshely kialakítása és férőhelyszáma valamint kiegészítő szolgáltatásai révén minden bizonnyal képes lesz kihasználni, hogy a belföldi utazók körében egyre keresettebbek az elkülönült pihenést kínáló, egyéni vendéglátók által kezelt magánszállások. A projektnek köszönhetően 1 db új részmunkaidős munkahely is létrejött.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A projekt jól illeszkedik a Helyi Fejlesztési Stratégia "a lokális gazdaság fejlesztése" átfogó cél "turisztikai potenciál kihasználása" specifikus céljához, az együttműködő partnerek által pedig a "helyi termékek jobb piaci pozicionálása" specifikus céljához is. A részmunkahely létrehozása a Stratégia által is ösztönzött, kiegészítő jövedelemforrást biztosító beavatkozásnak tekinthető. A térség több más, turisztikai ágazatban érdekelt szolgáltatóival és a helyi élelmiszeripari és kézműipari termékek előállítóival alakított ki partnerséget, ágazatok közötti együttműködéseket, melyek révén a LEADER elvek a gyakorlatban is érvényesülnek.