András Gazdaság fejlesztése

majort
2023. 11. 19., v – 16:55

LEADER munkaszervezet megnevezése: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1-54-2-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: András Gazdaság fejlesztése

Kapcsolattartó megnevezése: András Attila Xavér

Megvalósítási hely pontos címe: 5551 Csabacsűd, Szabadság u. 57., Hrsz.: 263.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.08.31.

Elnyert támogatási összeg: 2 012 910 Ft

Teljes projekt összeg: 3 354 850 Ft

Projekt célja:

A projekt célja egy meglévő húsfeldolgozó kisüzem technológiai fejlesztése volt a termelési kapacitás bővítése, valamint marketing eszközök fejlesztése és arculattervezés az értékesítési csatornák szélesítése érdekében.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A technológiai fejlesztés keretében beszerzésre került 1-1 db klimatizált hűtőkamra, füstölőkamra, hidraulikus kolbásztöltő gép és csontfűrészgép, a telephely infrastrukturális fejlesztése céljából vagyonvédelmi rendszer kiépítése történt meg. A marketing eszközök fejlesztése tevékenység keretében cégtábla és roll-up gyártása, valamint az eszközfejlesztéseknek köszönhetően kifejlesztett új termékek arculattervezése valósult meg.

Innovációs elemek bemutatása:

A klimatizált hűtőkamrának köszönhetően a termékek érlelési folyamata mind idő, mind pedig eredményesség tekintetében hatékonyabbá válik (állandó hőmérséklet és páramentesség biztosításával). A saját brand kialakítása (András Gazdaság) a mai kornak megfelelő, alkalmas az értékesítési lehetőségek bővítésére. A Kedvezményezett a Fiatal Gazda támogatás segítségével korábban saját állattartó telepet alakított ki, az itt nevelt sertéseket dolgozzák fel a kisüzemben. A sertések részben saját takarmányt, részben pedig egy speciális természetalapú takarmányozási elven kialakított takarmányt fogyasztanak. Ennek a takarmányozási elvnek az alapja, hogy nem tartalmaz mesterségesen előállított aminosavakat, GMO növényeket, további gazdasági takarmányok is csökkentett módon érintkeznek növényvédő szerekkel.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

A projekt segítségével elért kapacitás növelésnek köszönhetően a projektgazda a gazdasági tevékenységét egy húsbolt megnyitásával is bővíteni tudta amellett, hogy továbbra is rendszeres beszállítója a térség vendéglátóhelyeinek és kiskereskedelmi egységeinek. A termékek - az állandó magas minőség révén - oly népszerűek, hogy további gyártási és tárolói kapacitás bővítés, optimalizálás tervezett a nagyon közeli jövőben. A termékelőállítás mellett a turizmus felé is nyitnának, nagy álmuk egy falusi vendégasztal szolgáltatás beindítása.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

Az induló, ill. valóban mikro-vállalkozások fokozatos és/vagy érdemi fejlődéséhez a LEADER program által kínált támogatások volumene (2-5 millió forint támogatás) ideális. A LEADER elvek (ágazatok közötti partnerségek) alkalmazása gyakorlati hasznot jelent.