Schreiner Manufaktúra Kft. vállalkozásfejlesztése

majort
2023. 11. 18., szo – 08:43

LEADER munkaszervezet megnevezése: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-48-1-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Schreiner Manufaktúra Kft. vállalkozásfejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: 5130 Jászapáti, Lehel utca 11.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.04.30.

Elnyert támogatási összeg: 7.929.912 Ft

Teljes projekt összeg: 11.328.447 Ft

Projekt célja: A 2014 óta sikeresen működő vállalkozás fa nyílászárók és bútorok gyártásával, műemléki épületek nyílászáróinak szakszerű restaurálásával foglalkozik. A projekt célja a szolgáltatás színvonalának növelése, ennek érdekében két új asztalosipari gép (gyalugép és marógép) beszerzése és egy napelemes rendszer kiépítése valósult meg.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A pályázat fő tevékenységeként beszerzésre került egy scm Profiset 40 többfejes gyalugép és egy scm TF 110 Nova marógép, melyek nagymértékben megkönnyítik és meggyorsítják a termékek előállítási folyamatát. Az elektromos áramigény egy részének fedezésére megtörtént egy 1 kW-os napelemes rendszer telepítése. Kihelyezésre került a pályázati információkat tartalmazó, kötelező nyilvánosságot biztosító projekttábla. A pályázat része volt továbbá a projektelőkészítés és a projektmenedzsment szolgáltatás.

Innovációs elemek bemutatása: A mintegy 8 millió Ft-os támogatást elnyert pályázat fő motivációja az innováció. Az elavult technológia, feldolgozási lánc modernizációja valósult meg gépbeszerzés útján. Az új gyalugép és marógép beszerzésével javult a szolgáltatás színvonala és a vállalkozásnál bevezetésre kerül egy új árucikk. A 78 mm-es profilvastagságú ablakok és egyéb nyílászárók gyártása kiegészült a 92 mm-es profilvastagságú termékekkel. A vásárlók körében nagyarányú igény mutatkozott az újonnan bevezetett termékre és ilyet még kevés konkurencia gyárt a térségben. A korszerű asztalos technológiák alkalmazása mellett a napelemes rendszer kiépítése is egy innovációs fejlesztés, amely hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: Az új technológia által nyújtott magas színvonal biztosítja, hogy a nyílászárók megfeleljenek a jelen kor magas hő- és hangszigetelés követelményeinek. A gépekkel a gyártási idő több mint felére csökkent, ezáltal a termelés db száma is emelkedett. A vállalkozás jelenlegi és jövőbeli célja is a versenyképesség biztosítása. A nyílászárókra igényt tartó lakosság és építőipari vállalkozások kiszolgálása és ezáltal az árbevétel növelése.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A pályázattal egy bizonyítottan életképes vállalkozásban sikerült dotálni további volumen emelkedést, helyi adóbevétel növekedést és foglalkoztatás bővítést realizálva a kistérségben. A Jászapátiban működő Kft. a pályázatnak köszönhetően a foglalkoztatotti létszámát egy fővel növelni tudta. Az új gyalugép és marógép beszerzésével javult a vállalkozás által nyújtott szolgáltatás színvonala és egy új termék is bevezetésre került.
A bolygónk erőforrásaival takarékosan gazdálkodó elem is megjelent a projektben a napelemes rendszer által.