Kristóf vendégház fejlesztése

majort
2023. 11. 13., h – 10:46

LEADER munkaszervezet megnevezése: Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesül

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-29-9.-20

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Kristóf vendégház fejlesztése

Megvalósítási hely pontos címe: 3335 Bükkszék, Egri út 34, hrsz: 339/2 belterület

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.09.08.

Elnyert támogatási összeg: 1.751.023 Ft

Teljes projekt összeg: 2.501.478Ft

Projekt célja: Már működő és bevezetett szálláshely fejlesztése, az addig ott megszállt vendégek, igénye és jelzése alapján.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A fejlesztés keretében beszerzésre kerültek a következő eszközök: kávéfőző, porszívó, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, főzőlap, TV. Az energiahatékonyság csökkentéséhez hozzájárul 2db inverteres hűtő-fűtő klíma, valamint kialakításra került egy internetes szoba notebook-al és nyomtatóval, valamint kialakításra kerül egy gasztro- kerti sarok ahová egy mobil kemence és egy faszenes grillező is megvásárlásra került a támogatási összegből.

Innovációs elemek bemutatása: Inverteres hűtő-fűtő klíma az energiahatékonyságra való törekvés a cél, mobil kemence és egy faszenes grillező kevés szálláshely kínál kemencés ételkészítési lehetőséget annak feltételeivel, holott a grill és bográcsozás mellett egyre többen tartanak rá igény. Valamint az internetes szoba, amely korlátlan internet elérhetőséget biztosít a vendégek számára, felszerelve nyomtatóval.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A fejlesztés utáni pozíció jelentős nő, mivel a szálláshely nem csak színvonalas, hanem olyan programokat is nyújt, amik nem csak a pihenni vágyóknak ad kikapcsolódási lehetőséget, hanem a kalandra vágyóknak is. A fejlesztés következményeképpen az ide látogató vendégek megismerhetik a település hagyományait, értékeit.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: Működő szálláshely eszközbeszerzés, a hiányzó szolgáltatások bővítésére, a kereslet és kínálat kiegyenlítése céljából, valamint felzárkózás versenytársakhoz, és a vendég éjszakák számának növelése a nem csak a szálláshely hanem a térség szempontjából is. Jó példa arra, hogy működő és bevezetett, nagy forgalommal rendelkező szálláshely esetén is szükséges további fejlesztés a színvonal tartásához és a vendégek igényének kielégítéséhez, nem magas támogatási összegen.