Eszközbeszerzés

majort
2023. 11. 13., h – 10:41

LEADER munkaszervezet megnevezése: Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesül

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-29-8-20

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: Eszközbeszerzés

Megvalósítási hely pontos címe: 3348 Szilvásvárad, Aradi Vértanúk útja 1. hrsz: 395/4 belterület

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2021.09.03.

Elnyert támogatási összeg: 8.945.931 Ft

Teljes projekt összeg: 14.909.885Ft

Projekt célja: A beszerzett eszközzel hatékonyabban, gyorsabban (gyors szerelés és bontás, motoros tetőmozgatás) és könnyebben (alacsony önsúly, kúpos végcsatlakozások) tudja a cég elvégezni a munkát. A nagy felületnek köszönhetően nagyobb színpadok fedését tudja biztosítani a kft, így nagyobb rendezvények (nagyobb létszámú fellépők, koncertek) lebonyolításában is közre tud működni meglévő és újonnan jelentkező ügyfelei körében. Az építés-bontás gyors elvégzésével lehetőség nyílik egy adott időintervallumon belül több esemény lebonyolítására is.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása: A pályázat célját jelentő színpadfedés megrendelésre 2021. július 29 – én került sor. 2021. július 30 – án megkötésre került a szerződés. Az aznap (pénteken) kiállított díj bekérőhöz kapcsolódó összeget következő hétfőn (2021. augusztus 2 – án) volt lehetőség eljuttatni. A megrendelt eszköz határidő előtt elkészült, 2021. augusztus 12 – én a kifizetésre és átvételre került, a szükséges szerelési oktatáson 5 fő vett részt. A beszerzett fedés 2021. augusztus 14 – én már debütált a rendezvényen.

Pénzügyi beszámoló rész:
A projekt teljes összege: 14.909.885 Ft volt, ebből önerő rész: 5.963.954 Ft, az elnyert támogatás összege pedig: 8.945.931 Ft volt. Amelynek teljes felhasználása megtörtént, az alábbi beszerzéseknek megfelelően:
1 db színpadfedés 14. 900. 000 Ft
100 db névjegykártya: 3500 Ft
1 db A/3 – as projekttábla előkészítési díja: 3385 Ft
1 db projekttábla 3000 Ft.

A színpadfedés folyamatos használatban van, a névjegykártyák mind a székhelyen, mind az egyes munkák helyszínén elérhetőek és osztásra is kerülnek, a projekttábla jól látható helyen a projekt megvalósításának helyszínén megtalálható eleget téve ezzel a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának.

Innovációs elemek bemutatása: A mai kor követelményeinek megfelelő, gyorsan felépíthető és elbontható, könnyű anyagból készült, többféle méretben használható technikai eszköz nagy segítséget jelent a versenytársakhoz történő felzárkózásban. A rövid szerelési időintervallum, a könnyű szerkezet, ezáltal a gyorsabb logisztika lehetővé teszi, hogy például egy hétvégén több helyszínen is felállításra kerüljön az eszköz. Gyorsabb munkavégzés, szállítási költségek csökkentése a kisebb súly.

MŰSZAKI ISMERTETŐ EVO-TRUSS 12mx10mx7,5m-es színpadfedés
Az EVO-TRUSS 12m x 10m x 7,5m belméretű, 4 lábon álló új tetőszerkezet. A vízszintes tartószerkezet, valamint a gerinc főtartó 40 cm x 40 cm-es (EVO-TRUSS44-es rendszer), négyszög keresztmetszetű hídelemek, a lábak 30 cm x 30 cm-es négyszög keresztmetszetű (EVO-TRUSS34-es rendszer), hídelemekből állnak. A tetősíki tartók 30 cm x 30 cm-es (EVO-TRUSS33-as rendszer) háromszög keresztmetszetű hídelemekből állnak. A szerkezet gyors és pontos szerelését erre a feladatra kifejlesztett kúpos végcsatlakozások teszik lehetővé, amelyek szereléséhez nincs szükség semmilyen speciális szerszámra (különféle villáskulcsok). A szerelése a kúpos csapok egyszerű beütésével történik. A szerkezet konstrukciós kialakításának köszönhetően kis önsúllyal rendelkezik. A tetőszerkezet méretezése az ide vonatkozó szabványoknak megfelelő környezeti terhek figyelembevételével történt, amelyek megfelelőségét a NAT által kijelölt szervezet, az ÉMI-TÜV SÜD tanúsítja. Az EVO-TRUSS színpadtető tervezésénél és méretezésénél az ide vonatkozó szabványokat vettük
figyelembe, ennek megfelelősségét a NAT (Nemzeti Akkreditáló Testület) által kijelölt ÉMI-TÜV SÜD tanúsítja. A tetőszerkezet moduláris rendszerének köszönhetően néhány kiegészítő elem segítségével több méretbe is összeépíthető. A standard méretezések szerint az EVO-TRUSS tetőszerkezetek 10mx8mx7,5m-es méretben, valamint 8mx6mx7,5m-es méretben is összeépíthető, mely szerkezeteket szintén rendelkeznek az üzemeltetéshez szükséges ÉMI-TÜV SÜD. Motoros vezérlés: 4 db Chainmaster, 1-T, láncos emelőmotor, direkt vezérlésű, 400 V-os, 3fázisú, D8-as szabványmegfelelősséggel, IP 54-es, 4m/perc sebességű, egyfékes, 18 fm lánc, motorvezérlővel, szükséges kábelekkel, tápcsatlakozóval. A teherbírása: 1000kg; 18m lánccal szerelve. A láncos emelők tartozéka 1 db 4-es direkt vezérlő, konténerben, és a működtetéshez szükséges kábelek (3 db motor kábel, 1 db liftkábel, 1 db 32 A-s betáp kábel).

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió: A fejlesztéssel komplexebb szolgáltatást nyújt a vállalkozás, egy korszerű, nagyméretű színpadfedés további eseményeken, rendezvényeken nyitja meg a szolgáltatási területet a vállalkozás előtt. Nagyobb (élő) koncerteken, nagyobb létszámú fellépők esetében is használható lesz a színpadfedés, ezáltal a megrendelői kör bővülése várható. A rendezvények színvonalasabbak, biztonságosabbak, az időjárástól függetlenebbek (napsütés és eső elleni védelem) lesznek. Mind a nonprofit (önkormányzatok, önkormányzati cégek, egyesületek), mind a rendezvényszervező cégek esetében új "vevőkör" megjelenése várható. A rövid szerelési időintervallum, a könnyű szerkezet, ezáltal a gyorsabb logisztika lehetővé teszi, hogy például egy hétvégén, több helyszínen is felállításra kerüljön az eszköz.

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként,-jó gyakorlatként funkcionál: A térségben nagyobb méretű beruházásnak számít. A Kft. több lábon áll, többféle különböző tevékenységet folytat, amelyeket folyamatosan fejleszt és bővít. Létszámbővítés, tehát munkahely teremtés a célja, valamint felzárkózás versenytársakhoz. Lefedettségi területünkön egyedüli ilyen jellegű fejlesztés és cég, aki színpadtechnikával foglalkozik.