Elérhetők az agrárágazati civil szervezeteket támogató 2023. évi pályázat eredményei

majort
2023. 07. 19., sze – 10:55

Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az agráriumot népszerűsítő kiadványok és rendezvények, valamint a szervezetek nemzetközi képviseletét biztosító kapcsolatépítések száma, amelyek által a mezőgazdaságban és az agrárágazat területén tevékenykedő ágazati civil szervezetek az Agrárminisztérium által is kiemelten fontosnak tartott feladatokat tudnak átvenni, valamint kiemelt szerepet vállalni abban, hogy teljesüljenek az agrárágazati célkitűzések.

A tárca ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázatával, amelynek köszönhetően a rendelkezésre álló 50 millió forint keretösszegből 41 civil szervezet tervezett programja valósulhat meg.

A 2023. évi pályázati felhívásra 167 szervezet nyújtotta be pályázati dokumentációját. Ennek eredményeként a 167 pályázatból 142 darab felelt meg a formai előértékelésnek. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 41 civil szervezet részesül támogatásban. A nyertesek átlagosan egymillió-kétszázezer forintot kapnak a 2023. évben megvalósítandó szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához.

A pályázati döntés itt érhető el.

 

Forrás: AM Sajtóiroda
Fotó: AM Sajtóiroda