„A fenntartható szépségért”

majort
2022. 07. 28., cs – 14:25

Kézzel készült natúr kozmetikumokat és szappanokat készít, bio és fenntartható gazdálkodásokból származó, természetes alapanyagokból Vinczéné Jakab Gabriella, a GabriellaNatura alapítója. Elmondása szerint a sok év tapasztalata mostanra küldetéssé vált számára. 


Gabriella ugyanis élete meghatározó évtizedeit az egészségügyben töltötte, ezen belül is főként a laboratóriumi munkával. Ez a tapasztalati háttér az, ami a GabriellaNatura mögött áll, és a folyamatos tanulási vágy és tapasztalat.  


A természetes kozmetikumok alapanyagainak évezredes tapasztalati háttere és rengeteg bizonyítéka van. Népi, népgyógyászati és modern tudományos is. 


A természetes szappanok és saját készítésű kozmetikumok Gabriella a családjában már az életük részévé váltak. Ő az alapanyagok kiválasztásában nem köt kompromisszumot, tiltólistás minden, ami kőolajból van vagy szintetikusan készül. Kizárólag természetes forrásokból származó, tiszta és vegyszermentes, minősített olajokkal, vajakkal, virágvizekkel és növényi hatóanyagokkal dolgozik. Az alapanyagok zöme fenntartható, ökológiai gazdaságból származik, ahol nemcsak a fenntarthatóságra figyelnek, hanem az ott dolgozók munkakörülményeire és a körülöttük lévő ökoszisztémára is. A hatóanyagok kinyerése hidegsajtolással, lepárlással, vagy szén-dioxidos extrakcióval történik, ezzel minden molekulát stabilan tartva és közben nem szennyezve a levegőt. Állatkísérlet mentesen kerülnek forgalomba.  Csak néhány állati eredetű alapanyaga van, mint például a méhviasz, selyemprotein, kecsketej, de ezek nem követelik egyetlen állat életét sem. 


Rengeteg tanulás, tapasztalat után Gabriella szeretné, ha sokan vele tartanának ebbe a világba, ahol nagy gonddal, odafigyeléssel, sok szeretettel készíti a szappanokat, kencéket, ahol nem ipari méretekben készülnek a termékek, így mindegyikre figyelni tud, ahol nincsenek kockázatok és mellékhatások, csak „fenntartható szépség.”


Termékeit saját weboldalán, a https://www.gabriellanatura.hu/ honlapon keresztül is elérhetik az érdeklődők.

Szerző: Szigeti Tamás 
Fotó: GabriellaNatura