Dísznövénykertész Szakma Kiváló Tanulója Verseny

majort
2022. 04. 19., k – 09:24

2022. április 6–8. között a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által támogatott Dísznövénykertész Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjének. A versenyre a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. különdíjat ajánlott fel.


A Dísznövénykertész Szakma Kiváló Tanulója Versenyre a dísznövénykertész képzésben részt vevő nappali rendszerű végzős évfolyamon tanulók jelentkezhettek. A 2022 februárjában megtartott írásbeli elődöntő alapján továbbjutó 11 versenyző a verseny első napján a gyakorlati feladatok megoldásával mérhette össze tudását. A második napon a tanulók a szóbeli versenyrészen vettek részt. A versenyrészek feladatainak meg kellett felelni a szakmai és vizsgakövetelményekben megfogalmazottaknak.


A záróünnepélyre, a versenyzők teljesítményének értékelésére és az eredményhirdetésre április 8-án került sor. A verseny tétje jelentős volt, mert azok a tanulók, akik legalább 71 százalék összteljesítményt értek el, jeles eredménnyel mentesültek a szakmai vizsga valamennyi vizsgatevékenysége alól, ezt a szintet nyolc diák érte el. Az első három helyezett tanuló közti végleges sorrend a Szakma Sztár Fesztiválon dől el.


További információk és fényképek az iskola honlapján érhetőek el.


Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Fotó: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium