14 jeles tanuló a mezőgazdasági gépész versenyen

majort
2022. 04. 17., v – 11:06

2022. április 4–6. között a Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezte meg az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által meghirdetett Mezőgazdasági gépész Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét.


Idén a pontosságot és terhelhetőséget jelentő fogaskereket választották a házigazdák a verseny jelképének, ahol az induló 88 tanulóból a döntőbe tizenhat szakképző iskola 28 tanulója jutott be, közülük 14 versenyző végül az elért összesített eredménye alapján jeles eredménnyel a szakmai vizsga valamennyi vizsgafeladatának teljesítése alól is mentesült.


A verseny ünnepélyes záró eseményén és eredményhirdetésén Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a versenyzőket, valamint a felkészítőiket és kisérőiket, és további sikeres szakmai munkát kívánva gratulált az elért eredményekhez.


A versenyt támogató intézmények és szakmai cégek jóvoltából minden döntőbe jutott tanuló ajándékban részesült. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is felajánlott egy ajándékcsomagot, amelyet kollégánk a verseny rakodógépes feladatát legjobban teljesítő tanuló részére különdíjként adott át.


Az első három legjobb versenyző végső sorrendje 2022. április 25–27. között a Szakma Sztár Fesztiválon dől el, amelyet Budapesten a Hungexpón rendeznek meg, ahol a versenyzők további elismeréseket vehetnek majd át.


Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Fotó: Simon Viktória