A digitális világ a falusi turizmus jövőjét is meghatározza

majort
2024. 10. 16., sze – 10:07

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) szakmai rendezvénnyel ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A szövetség a kerek évforduló alkalmából Vidéki örökségeink a Kárpát-medencében – FATOSZ 30 címmel rendezett konferenciát a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán.

A falusi és agroturizmus fejlődését, eredményeit, jövőbeli lehetőségeit bemutató rendezvényen hazai és külföldi előadók, a magán- és egyéb szálláshelyszektor képviselői, turisztikai szakemberek tartottak előadásokat.

Az eseményen részt vett Dr. Kiss Róbert Richard, a Kodolányi János Egyetem docense is, aki elmondta: a digitális világ a falusi turizmus jövőjét is meghatározza. A konferencián azt is megtudhattuk, hogy a falusi turisztikai kínálat az elmúlt három évtizedben jelentősen bővült. Jelenleg közel 4000 falusi szálláshely, illetve további 20 000 vidéki, hasonló adottságokkal bíró, ill. kihívásokkal küzdő magán- és egyéb szálláshely található az országban.

A szakmai konferencia első napján kiemelt téma volt a hazai vidéki magán- és egyéb szálláshelyek jelenlegi helyzete.

Szakmai érdekképviseleti szervezetek vezetőivel közösen vitatták meg a vidéki szálláshely-szolgáltatás körülményeit.

A magyar nyelvű előadások mellett nemzetközi partnerek is ellátogattak az eseményre. Az angol nyelvű előadók a vidéki turizmus európai szervezetétől, a Ruraltour-tól érkeztek.

 

Forrás: nyolcezer.hu
Fotó: nyolcezer.hu