A Nyitott Porták együttműködésének elmélyítése közös eszközbeszerzés keretében

majort
2023. 11. 22., sze – 10:56

LEADER munkaszervezet megnevezése: Zala Termálvölgye Egyesület

VP-felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-99-8-17

Jó gyakorlat/projekt elnevezése, címe: A Nyitott Porták együttműködésének elmélyítése közös eszközbeszerzés keretében

Kapcsolattartó megnevezése: Szabó Tibor

Megvalósítási hely pontos címe: A LEADER Helyi Akciócsoport teljes területe

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.05.31.

Elnyert támogatási összeg: 14 951 974 Ft

Teljes projekt összeg: 20 181 338 Ft

Projekt célja:

A Zala Termálvölgye akciócsoport területén 2018 óta működik a Zala Völgyi Nyitott Porták hálózata. Az együttműködő tagok célul tűzték ki, hogy minőségi, helyben előállított termékekkel, színvonalas szolgáltatásokkal lássák el a környékbeli lakosokat, és az ide látogató vendégeket. A hálózat folyamatosan bővül, jelenleg már 34 tagja van a hálózatnak.
A Hálózat tagjai komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy kinyissák portájukat, látogatóbarát körülményeket teremtsenek, és céljaik elérése érdekében együttműködjenek egymással. A porták látogatottságának növekedése szükségessé tette a vendégfogadást elősegítő, vagy a marketing tevékenységet támogató, ill. a termékelőállítást fejlesztő eszközök beszerzését. Ezen igény keltette életre „A Nyitott Porták együttműködésének elmélyítése közös eszközbeszerzés keretében” című, a zalaszentlászlói Gyógynövények Völgye Szociális Szövetkezet által vezetett konzorciumi projektet. A VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek kiíráson nyert támogatásnak köszönhetően 21 porta 26 típusú eszközt - közel 150 darabszámban - közösen szerzett be vendégfogadásuk-, marketingtevékenységük ill. termékelőállításuk színvonalasabb megvalósítása érdekében, közel 15 millió Forint értékben.

Megvalósítás bemutatása/tevékenység bemutatása/eszközök beszerzésének bemutatása:

A résztvevő porták a beszerzett elektronikus eszközök segítségével (projektor, televízió, laptop, fényképezőgép, vetítővászon) a kommunikációs, szemléletformáló, a helyi termék és szolgálatások népszerűsítését elősegítő tevékenységeiket színvonalasabban tudják ellátni.
A projektmegvalósítás 2020. június - 2023. májusa között történt.

Eredmények bemutatása - jövőkép vízió:

Az egységes megjelenésű marketingeszközök által (pl. roll-up-ok) javult a porták megjelenése, elmélyült a Nyitott Porták „identitása”. A vendégfogadást és termékelőállítást elősegítő eszközök beszerzése a minőségi helyi termékhez jutást segíti, ill. szolgálatásokat is létrehozott (teraszfűtő, pad, kerti kiülő, mosogatógép, raklapemelő, robotgép, kerékpár, számlanyomtató, borhűtő, vákuumcsomagoló, szeletelőgép, hűtővitrin, áramfejlesztő aggregátor).

Minden olyan az ügyfél által kiemelendő szempont, mely alapján a projekt jó példaként, jó gyakorlatként funkcionál:

A projekt egyedülálló kísérlet volt arra, hogy kisléptékű helyi termék előállítók közösen szerezzenek be eszközöket. Ismereteink szerint ezzel nem próbálkozott még senki Magyarországon. Az adminisztrációt leszámítva a résztvevő konzorciumi tagok elégedett voltak a végkifejlettel.