Uniós támogatással fejlesztette a képzéseit a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

majort
2021. 06. 20., v – 09:46

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) több mint 315 millió forint uniós támogatással fejlesztette a duális és kooperatív képzéseit 2017 szeptembere és 2021 májusa között - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.


A MATE új duális alap- és mesterszakot indított, tizenhat digitális tananyagot dolgozott ki, és a kétszeresére bővítette vállalati partnerkapcsolatait - írták. Számos vállalat több szakról is fogad hallgatókat, így jelenleg 106 céggel 160 együttműködési megállapodásuk van.


Gyuricza Csaba rektor a közlemény szerint úgy véli, hogy a projekt jelentősége meghaladja a befektetett összeget. A változás a hallgatóknak is kedvez, hiszen azonnal hasznosítható gyakorlati képzésekben vehetnek részt  - hangsúlyozta.


A gyakorlati tudás felértékelődését emelte ki a MATE oktatási és nemzetközi rektorhelyettese is a közleményben. Szabó István a duális és kooperatív oktatást kiváló lehetőségnek nevezte arra, hogy a felvételizők hasznos tudást szerezzenek.


Bodnár Ákos projektvezető hozzátette, hogy a vállalati képzésekben részt vevők jobban teljesítenek a vizsgákon is, ráadásul a diploma után azonnal számíthatnak állásajánlatra - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: uni-mate.hu