Kiságy

Korábban egy teljesen konvencionális kérdés volt, de manapság már több filozófia is elterjedt a szülők körében, baba optimálisalvási helyével kapcsolatban.

Van, aki arra esküszik, hogy a baba csak és kizárólag a szülei ágyában alszik, van, aki a kiságyat pártolja, és olyan is, aki a kettőt kombinálja.

Szerencsére nagyon sok féle lehetőség áll rendelkezésünkre ebben a témakörben is.
A legfrissebb módi a babafészekben való altatás.

Ez azért is praktikus, mert ezt a kicsiny párnaszerű fészket betehetjük a kiságyba, a nagy ágyba, de akár még vendégségbe is elvihetjük, és ha gyermekünk megszokta, hogy ebben alszik, elméletileg sehol nem lesz gond az idegen illatokkal, érzésekkel.
Létezik olyan kiságy, mely a franciaágyhoz rögzíthető, így a baba velünk alszik, de mégis külön, ezért mind a két látásmódnak kedvez.

Ebbe az ágyba is beletehetjük a babafészket, így a korábban már említett szempontból megkönnyíthetjük a későbbi külön szoktatást.

Ismeretes olyan eset is, ahol a gyermek külön altatásához pszichológusi segítség szükséges, ezért nagyon is fontos kérdés, melyik altatási módot választjuk a kezdetektől fogva.

A leghagyományosabb elképzelés a külön kiságyban altatás.

Ha mi is ebben gondolkodunk, akkor se dőljünk hátra, hiszen számtalan különböző lehetőség áll a rendelkezésünkre.

Vásárolhatunk bölcsőt, egyszerű rácsos ágyat, kombi kiságyat… és így tovább.

Nincsen rossz választás, de talán a leginkább kifizetődő választás a pelenkázóval kombinált, gyerek heverővé alakítható kiságy.

Ezt egészen a gyerek 4-5 éves koráig tudjuk használni, amíg ifjúsági ágyikóra van már szüksége.
Ne féljünk a bababoltokban segítséget kérni.

Mondjuk el, mi az elképzelésünk, és engedjük, hogy a szakértő is elmondja véleményét.

Emellett pedig beszélgessünk gyakorlott kismamákkal is, mert az elmélet az elmélet, de mégis csak gyakorlatban fog eldőlni az elmélet helyessége, vagy éppen helytelensége.

mnvh.hu